640x404_8931_red_bird_2d_illustration_love_bird_cartoon_girl_picture_image_digital_art.jpg

Vajza dhe zogu.

Na ishte një here një vajze qe e quanin Mira.Ajo po kthehesh ne shtëpi nga pikniku me familjen e saj. Rrugës per gjate parkut ajo pa një zoge te lënduar te këmba. Zogu kishte rene nga foleja e tij dhe kishte vrare këmben. Mira e pa menje here dhe e mori menje here ne shtëpi per t'ia mjekuar këmben. Ajo ja mjekoj dhe u kujdes per zogun. Ate nate u dëgjua një zë njeriu por ishte zogu. Zogu ishte një zog magjik.Vajza u tremb kur e dëgjoi qe po fliste.
Zogu i tha:-Ckemi Mira unë jam një zog magjik qe kam fuqi te plotësoj tri dëshira.
Mira: Uauuu kjo është madhështore. Epo mire dëshira ime e pare është qe te kem ne biblioteke shume libra.
Zogu:Pse libra?
Mira:Kur te ikësh ti te kem një kujtim te bukur qe janë librat.
Dëshira ime e dyte është qe te marre nota te mira ne mësime
Zogu:Dhe pse kështu?
Mira:Sepse ti bej prindërit e mi krenare dhe ne te ardhmen te bëhem doktoreshe.
Zogu:Po dëshira e trete?
Mira:Te te shërohet këmba ty dhe te gjithë femijet te kenë një familje
Zogu:Kjo është një gjë shume e çuditshme!
Mira:Pse kështu?
Zogu:Sepse askush nuk kujdeset kaq shume per mua dhe ti shprehe deshiren e trete qe unë te shërohem.
Mira:Edhe kafshët kane nevoje per përkujdesje ashtu si njeriu.